Mike McDonald wygrywa koszykarski zakład!

0
Mike McDonald

Kilka dni temu informowaliśmy o tym, że Mike McDonald jest już bardzo blisko osiągnięcie wymogów swojego koszykarskiego zakładu. Teraz wiemy, że Kanadyjczyk ten zakład wygrał!

Przypomnijmy, że kilka miesięcy temu Mike McDonald postanowił założyć się z pokerową społecznością, iż zdoła trafić do kosza 90 razy w próbie 100 rzutów osobistych. Zasady zakładu były dość proste – McDonald musiał wykonywać rzuty z przepisowej odległości do normalnego kosza, a jednocześnie zbierać swoje piłki – nikt mu więc nie pomagał.

Już kilka dni temu informowaliśmy, że McDonald zdołał rzucić 89 osobistych, a więc zabrakło mu tylko jednego do wykonania zakładu – czas miał aż do końca roku. Były zawodowy pokerzysta postanowił jednak iść za ciosem i zaledwie parę dni później rzucił 90 osobistych!

Nie obyło się bez kontrowersji. Podczas swojej udanej próby „Timex” musiał zejść z sali i jakiś czas później (po krótkiej przerwie) dokończył rzucanie już na innej. Kiedy pisał o tym na Twitterze, wspomniał że jego zdaniem przerwa przy dobrej serii zadziałała raczej niekorzystnie i zakład trzeba uznać. Niektórzy z nim się nie zgadzali sugerowali, że przerwa dała szansę na odpoczynek.

Pośród tych osób był Nick Schulman. Po wymianie zdań pokerzysta nagrał krótki film, w którym powiedział, że założył się z McDonaldem najpierw na 15.000$, a potem o 1.000$ i nie podoba mu się, że zasady były niejasne.

McDonald zaproponował wcześniej, że osoby, które obstawiały mogą wykupić się z zakładu za 96% jego wartości. W odpowiedzi do Schulmana dodał jednak, że nagra oddzielny film, na którym rzuca 90 na 100 osobistych, aby już na 100% potwierdzić swoją wygraną w zakładzie.

Rzucił 90 osobistych drugi raz!

Jak obiecał, tak zrobił. Poniżej zobaczyć możecie filmik nagrany przez Mike'a:

Ile ostatecznie wygrał McDonald? Ryzykował 210.000$, aby ostatecznie wygrać 250.000$.

Legends Showdown – znamy wszystkich półfinalistów